Jak sestříhat video z kamery do auta - NejlepšíAutokamery.cz

Ne vždy chceme sdílet celý pořízený záznam z naší kamery do auta a stačí nám krátký moment. Jak ho ale z pořízeného videa získat? V následujícím návodu si to vysvětlíme a ukážeme. Použijeme výchozí aplikaci systému Windows 10, Fotky (Photos). Program najdeme v nabídce Start buď v seznamu programů, nebo zadáním „Fotky“.

Po otevření si vlevo nahoře pomocí záložky Složky najdeme záznam z autokamery, který chceme sestříhat, označíme ho a kliknutím na tlačítko Vytvořit vpravo nahoře (zvolíme možnost Vlastní video s hudbou) necháme program výběr zpracovat.

Jak sestříhat video z kamery do auta - obrázek 1

Potom, co si nové video pojmenujeme, vidíme v dolní části okna lištu nástrojů, kde si vybereme možnost Střih.

Jak sestříhat video z kamery do auta - obrázek 2

Nyní vidíme dole časový průběh videa ohraničený „pacičkami“. Posunutím těchto paciček si ohraničíme tu část videa, kterou chceme ponechat – vše, co bude mezi nimi, zůstane a vše, co bude vně, se odstřihne. Jakmile máme vybráno, klikneme vpravo dole na Hotovo. Jak sestříhat video z kamery do auta - obrázek 3

Jen se ještě ujistíme, že aplikace nepřidala k našemu videu z kamery do auta žádnou hudbu. Nahoře rozklikneme možnost Audio a vybereme Hudbu, kde by potom měla být zvolena položka Žádné. Jak sestříhat video z kamery do auta - obrázek 4

Tím máme hotovo a můžeme si sestříhané video uložit kliknutím na tlačítko Exportovat nebo sdílet. Aplikace se nás zeptá na požadovanou kvalitu, kterou si z nabídky vybereme (L znamená plná kvalita a tedy i největší výsledný soubor, S je zredukovaná kvalita vhodná pro sdílení, kde je velikost souboru velmi limitující (např. e-mail), a M tvoří kompromis mezi těmito dvěma možnostmi).

Jak sestříhat video z kamery do auta - obrázek 5

A je to!

Narazili jste na nečekaný problém? Napište nám do komentářů!

Napište komentář

* Jméno:
* E-mail: (nebude uveřejněn)
* Komentáře:
Opište, prosím, kód z obrázku.
Jak vybrat kameru?