Recenze BML dCam3 - NejlepšíAutokamery.cz

Po kratší prodlevě, kdy jsme pracovali na testování nových produktů, přidáváme novou recenzi! Tentokrát se jedná o velmi levnou kameru BML dCam3 - pořizovací cena je nyní 799 Kč. Co můžete za tuto cenu čekat?

Vzhled

Hned při rozbalení kamery BML dCam3 překvapí skromná velikost kamery do auta a skutečně příjemný vzhled v porovnání s fotografií na obrázku krabice, který nás z počátku poněkud vyděsil. Kamera BML dCam3 je kvalitně zpracovaná, pro svou velikost a černou barvu lze snadno skrýt, nebude tedy lákat případné zloděje. Nadto disponuje 1,5” LCD displejem, kolem kterého jsou intuitivně rozmístěna tlačítka pro ovládání kamery. Vzhled kamery je jednoduchý, ale nepůsobí lacině.

Instalace

Za přednost kamery BML dCam3 rozhodně shledáváme její instalaci, která snad nemůže být jednodušší. Přísavný držák se připevní na požadované místo a jeho přilnavost pojistíte páčkou. Pak už jen stačí nasunout kameru a připojit kabel k napájení, který se vloží klasicky do autozapalovače. Osobně preferujeme, když je kabel připevněn přímo do držáku, což instalaci zkrátí vždy ještě o jeden krok, nicméně zde se jedná o klasické řešení, jehož funkčnosti nelze více vytknout. Balení tedy obsahuje kameru BML dCam3, držák, kabel k napájení a kabel pro přenos dat do počítače. Vše potřebné je součástí základního balení vyjma paměťové karty, jak bývá zvykem. Podobně jako jsme psali v minulé recenzi na LAMAX C9, i zde chybí navigace u slotu, jakým způsobem vložit kartu, a není to jasné ani při bližším zkoumání, nicméně po pár pokusech (vždy s jistou mírou citlivosti) se nám povedlo kartu vložit a naštěstí tam již může zůstat napořád.

Video

Překvapením se nejprve zdálo, že by kamera BML dCam3 za tuto cenu zvládala natáčet ve FULL HD, ale skutečně to umí! Byť ne v nativním FULL HD, přesto není kvalita marná, naopak! Přesvědčete se níže, kameru BML dCam3 jsme nešetřili (za špinavé okno se kolega prý omlouvá, stále nemohl vychytat lepší počasí:). Jak si lze všimnout, místy kamera ukazuje nižší snímkovací frekvenci a pomalejší je vyrovnávání světla - je to vidět třeba na vjezdu/výjezdu do podjezdu, nicméně s podobně prudkou změnou světelných podmínek se vyrovnávají na podobné úrovni i mnohem dražší kamery. Pokud stále myslíme na cenu, kvalitu videa hodnotíme jako rozhodně nadprůměrnou, a to i za tmy. Také si opět si dovolíme připomenout, aby nebyl podceněn výběr paměťové karty (rádi Vám případně poradíme).

Funkce

Funkce kamery BML dCam3 nejsou nikterak překvapivé, na druhou stranu kamera obsahuje více, než jsme za tuto cenu očekávali, veškeré funkce můžete nastavovat v kompletně českém menu, které Vám představíme v příštím článku. Kamera se ihned při nastartování zapne a nahrává. Nahrávát můžete do smyčky, tudíž není opravdu potřeba vyměňovat paměťovou kartu, přemaže se vždy nejstarší záběr, pakliže nedojde k nárazu, pro který obsahuje kamera funkci G-senzor a video se okamžitě uzamkne proti přepsání. Součástí je také detekce pohybu! Kdykoliv se tak před Vaším čelním sklem něco pohne, BML dCam3 začne nahrávat.

Celkové zhodnocení BML dCam3

U kamery je nejvíce ohromující její opravdu nekompromisně nízká cena (nyní lze pořídit u nás v akci za 799Kč), aniž by autokamera byla ochuzena o to, co od kamery do auta v základu běžný uživatel očekává. Kamera vypadá o něco lépe než na obrázku, nicméně pokud by se Vám její vzhled příliš nelíbil, je skutečně malá a lze tak snadno skrýt, navíc nebude lákat případně zloděje. :) Velkou výhodou kamery je její jednoduchost - od instalace až po ovládání. BML dCam3 točí ve FULL HD a točí dobře. Pokud hledáte autokameru se základními funkcemi za co nejnižší cenu, rozhodně můžeme BML dCam3 vřele doporučit!

 

 

Napište komentář

* Jméno:
* E-mail: (nebude uveřejněn)
* Komentáře:
Opište, prosím, kód z obrázku.
Ako vybrať kameru?