7 tipů k používání autokamery - NejlepšíAutokamery.cz

1) Správné místo

Ideální místo k uchycení kamery do auta je nahoře uprostřed čelního skla, nejlépe za zpětným zrcátkem. Jednak nám zde umístěné zařízení nebude blokovat výhled, a zároveň bude mít autokamera nejlepší možný úhel pohledu. Podobně můžeme připevnit zadní kameru na zadní sklo.

2) Zorné pole a obloha

Potom, co autokameru připevníme, je dobré ji nastavit tak, aby nezabírala příliš velkou část oblohy. Obloha bude obvykle výrazně jasnější než vozovka a dopravní provoz, takže bychom zde narazili na podobný problém jako při fotografování proti světlu, tedy že by se nastavení clony autokamery automaticky přizpůsobilo jasu oblohy a vše ostatní by potom bylo tmavé a se špatně viditelnými detaily. Pokud bude většina zorného pole kamery do auta zabírat vozovku a auta, nastavení clony se jim přizpůsobí. Samozřejmě pokud jsou naším cílem umělecké záběry oblohy nebo okolní přírody, tak si autokameru nastavíme, jak potřebujeme.

3) Nerušený výhled

Jakkoli mohou být další zařízení, ozdoby, osvěžovače vzduchu apod. užitečné a důležité, pro maximální využití autokamery se je snažme dát tak, aby kameře v autě nepřekážely v zorném poli. Nezapomínejme, že tyto překážky mohou např. v případě nehody zakrýt vitální informaci jako je SPZ vozidla před námi.

4) Čistý záběr

S třetím tipem blízce souvisí i čtvrtý, tedy udržování čistého skla, skrz které autokamera natáčí. Jak zvenčí používáním stěračů a ostřikovačů, tak zevnitř občasným otřením, abychom měli sklo bez šmouh. Čočku autokamery běžně čistit nemusíme, protože optická skla jsou vyráběna pomocí technologií, které jim pomáhají odpuzovat prach a zabraňují zamlžení. Nicméně občas se nám může zašpinit, v tom případě ji můžeme vyčistit buď speciálním perem Lens Pen, nebo hadříkem a prostředkem speciálně určenými na optická skla. Taktéž můžeme udržovat čelní sklo pomocí nanoautokosmetiky Benecare.

5) Šokové senzory

Novější autokamery bývají vybaveny senzory, které detekují otřesy nebo výrazné změny polohy, což slouží k tomu, že kamera v případě nehody začne nahrávat záznam, který se nedá přepsat. To je samozřejmě užitečné v případě, že se opravdu staneme účastníky nehody, ale některá auta se sportovními podvozky nebo možností nastavení sportovního podvozku mohou občas tuto funkci spouštět při běžném provozu, čímž zbytečně blokují kapacitu paměťové karty.

6) Kvalita záběru

Toto platí při výběru kamery do auta. Čím kvalitnější autokamera, tím lepší obraz, hlavně při zhoršených světelných podmínkách. Záleží samozřejmě na tom, co od autokamery očekáváme a také na našich finančních možnostech, ale určitě bychom to měli mít na paměti.

7) Dostatek paměti

Není od věci, mít více než jednu paměťovou kartu, pro případ, že by nám došla kapacita na další záznam, nebo pokud si vezmeme kartu domů a chceme si nahrát video záznamy do počítače, můžeme, než si data přetáhneme, používat beze stresu v autokameře jinou.

Máte také nějaké tipy nebo vylepšení, se kterými byste se chtěli podělit s ostatními? Napište!

Napište komentář

* Jméno:
* E-mail: (nebude uveřejněn)
* Komentáře:
Opište, prosím, kód z obrázku.
Jak vybrat kameru?