Průvodce menu kamery do auta LAMAX C9 - NejlepšíAutokamery.cz

Tentokrát si můžete prohlédnout na videu menu kamery do auta LAMAX C9. Pod video jsme Vám opět přidali krátkou explikaci ke každé položce menu LAMAX C9. Pokud budete potřebovat s čímkoliv ohledně autokamery LAMAX C9 poradit, neváhejte nám napsat do komentářů.

 

Hlasitost - Zde můžete nastavit hlasitost hlášení autokamery.

Rychlostní limit – Lze si nastavit hodnotu 10 - 140km/h, po jejímž překročení budete upozorněni.

Databáze – Pracuje s databází detektoru rychlostních radarů. Pokud je nablízku rychlostní kamera, zařízení Vás bude varovat zvukem i na obrazovce. Při vypnutí GPS nebudete upozorňováni.

GPS – Zde můžete vypnout/zapnout GPS. GPS lokátor zaznamenává dráhu, pozici, rychlost, čas a umožňuje přehrání dráhy a pozice na Google Maps. Při vypnutí se přestane zobrazovat rychlost a směr jízdy na displeji.

Rozlišení – Zde si můžeme zvolit kvalitu obrazu natáčeného videa. Nastavení pro běžné nahrávání je vhodné 1080P. Vyšší rozlišení pak zabírá více místa na SD kartě.

Kvalita – Umožňuje komprimaci videa již přímo na paměťovou kartu při minimální ztrátě kvality. Při nastavení kvality na „Velmi vysoká“, natáčí kamera v plné kvalitě a bezztrátově. Snížení kvality na druhou stranu snižuje objem dat na paměťové kartě.

WDR – Možnost zapnout/vypnout tzv. Wide dynamic range, tj. funkci, která zajišťuje kvalitní vykreslení jak tmavých, tak světlých částí obrazu zároveň.

Datum a čas - Nastavení data a času na displeji a v natočeném záběru.

Cyklický záznam – Můžete zapnout/vypnout nepřerušené nahrávání do smyčky. Při zapnuté funkci se po zaplnění karty začne automaticky přepisovat první soubor a nedojde k přerušení videa.

Senzor otřesů – Pokud ponecháte funkci zapnutou, aktivovaný G-senzor v případě nárazu automaticky uzamkne aktuálně nahrávaný záznam a uchrání ho tak proti přepsání. Citlivost 1 je nejvyšší, zatímco 7 je nejnižší.

Detekce pohybu – Při zapnuté detekci pohybu kamera začne automaticky nahrávat v momentě, kdy zaznamená pohyb v zorném poli objektivu. Kamera ukončí nahrávání krátce poté, co pohyb ustane.

Záznam zvuku - Možnost zapnout/vypnout nahrávání zvuku. Vhodné například pokud chcete zachovat soukromí Vašich hovorů.

Plán odpočinku - Zařízení Vám po uplynulé době, jakou si nastavíte (1, 2, 3, 4 hodiny), doporučí zastavit a odpočinout si.

LDWS kalibrace – Přesná kalibrace LDWS je nutná pro správné fungování, bez toho tento ochranný systém nebude fungovat plnohodnotně.

LDWS – LDWS, tedy tzv. Lane Departure Warning System je systém varování při opuštění jízdního pruhu. Tento systém je aktivní od rychlosti, kterou si zvolíte, samozřejmě jej zde můžete také vypnout. Vhodný je především pro dlouhé cesty.

Datum / čas - Nastavení data a času.

Frekvence – Umožňuje Vám vybrat si frekvenci v souladu s frekvencí rozvodné sítě, v jejímž rámci se nacházíte. Na Evropském kontinentu je veden v síti proud o frekvenci 50 Hz, v Americe a části Asie je to pak 60 Hz.

Metrika – Zde můžete nastavit expoziční oblast zaměření kamery.

Spořič obrazu – Nastavení automatického vypnutí displeje v případě nečinnosti po době, jakou si zde nastavíte.

Zpožděné vypnutí - Umožňuje odložit okamžité vypnutí po vypojení kamery z napájení. Tato funkce je vhodná například u automobilů se zařízením start/stop.

Zvuky – Můžete nastavit zvukového upozornění během jízdy.

Textová značka – Možnost vložení textové informace do záznamu videa.

Časová zóna – Zde si můžete nastavit časovou zónu, v jaké se nacházíte. Výchozí nastavení je +1.

Otočení obrazu – Obraz je možné otočit o 180 stupňů.

Jazyk – Nastavení jazyka zařízení vč. českého. Vychozí nastavení je v angličtině.

Formátovat - Možnost naformátovat paměťovou kartu, všechny soubory se na kartě smažou.

Resetovat – Možnost vrátit všechna nastavení do původního stavu.

FW verze – Zobrazení aktuální verze softwaru nainstalovaného na kameře.

Napište komentář

* Jméno:
* E-mail: (nebude uveřejněn)
* Komentáře:
Opište, prosím, kód z obrázku.
Jak vybrat kameru?