Recenze TrueCam A4 - NejlepšíAutokamery.cz

Levnější model autokamery od výrobce TrueCam, kterému sice chybí některé pokročilejší funkce, které bývají běžné u dražších zařízeních značky TrueCam, ale tato kamera do auta vyniká kvalitou videozáznamu a nabízí tedy velice příznivý poměr cena/výkon.

Recenze TrueCam A4 - fotka 1 Recenze TrueCam A4 - fotka 2 Recenze TrueCam A4 - fotka 3

Vzhled

Na první pohled je kamera kvalitně zpracovaná, v ruce působí solidně, včetně tlačítek, kterým bych akorát vytknul jejich označení, které není úplně intuitivní, ale je to o zvyku (tlačítka po levé straně, viz obrázek), a rozložení, protože jsou všechna příliš blízko u sebe a lidem se silnějšími prsty by to mohlo dělat problémy, obzvláště při manipulaci ve spěchu. Nicméně i díky velikosti tlačítek má kamera relativně velký 2,7" displej. Co se rozměrů týká, patří kamera mezi větší, právě díky 2,7“ displeji, kvůli kterému není úplně diskrétní. Poměrně nízké rozlišení displeje (které je u všech autokamer běžné), postačuje ke zběžnému prohlížení záznamu, bez nutností záznam stahovat, a zobrazení různých ikon, ale na pořízené video je stejně lepší se podívat později na počítači nebo jiném zařízení, které využije full HD rozlišení záznamu. Proto může být pro někoho displej zbytečně velký a potažmo i celá kamera. Pokud je to i Váš případ, doporučujeme se podívat na novější kameru TrueCam H5, která je naopak extratřída, co se kompaktních rozměrů týče.

Instalace

V balení najdeme přísavku, kterou lze opakovaně připevnit a odstranit z čelního skla, což je rozhodně plus. Připevnění kamery není nijak složité, jenom to chce kvůli rozměrům autokamery najít vhodné místo. Mezi kameru a přísavku se ještě připojuje mezičlánek se slotem pro nabíjení a USB slotem, toto řešení zabíra víc místa, nicméně díky tomu můžete kameru ze slotu jednoduše vypojit a kabel nechat připojen. TrueCam A4 tedy pouze jednou zapojíte, schováte kabely a poté stačí už jenom kameru zacvaknout a vycvaknout, odpadá starost s kabely při každém použití. Chybělo mi označení, jak vložit paměťovou kartu, což jsem našel trochu schované v návodu. Kamera je po prvním zapnutí připravená natáčet, nemusíme nic nastavovat, což je také plus. Nicméně pokud chceme nějaké funkce zapnout, musíme do menu, které bylo v továrním nastavení v angličtině, lze ho ale stejně jako u ostatních kamer TrueCam přepnout do češtiny, což není u všech značek kamer do auta pravidlem.

Video

Autokamera TrueCam A4 natáčí ve full HD rozlišení (1920x1080), díky kterému vidíme velmi dobře detaily a snadno přečteme značky nebo SPZ i za zhoršených světelných podmínek nebo v noci. Záznam rychlostí 30fps je plynulý a vhodný pro zpomalené přehrávání. Zorný úhel kamery dostatečně pokrývá situaci před vozidlem. Celkově jsem se záznamem spokojený a pokud nehledáte nadstandardní asistenční služby, neplánujete pořizovat stylová videa a prostě a jednoduše Vám stačí, aby záznam byl dostačující v případě nehody, TrueCam A4 Vám určitě dobře poslouží.

 

Funkce

Autokamera disponuje mikrofonem pro záznam zvuku, G-senzorem a detektorem pohybu, který zapne nahrávání v případě nárazu. Užitečné jsou možnosti jedním tlačítkem zapnout nebo vypnout displej, nahrávání zvuku nebo pořídit fotku a to i během nahrávání. Ke kameře lze dokoupit modul GPS s detekcí radarů. Tím výčet funkcí kamery končí, oproti vyšším modelům chybí třeba parkovací mód.

Celkové zhodnocení TrueCam A4

Celkově se nám na kameře TreuCam A4 líbí, že je cenově dostupná, aniž by to bylo na úkor kvality. Díky full HD rozlišení získáme záběry, ze kterých vyčteme vše potřebné, takže kamera bez problémů plní svoji základní funkci černé skříňky. Dnes najdeme na trhu modely s dalšími užitečnými funkcemi, ale pokud je pro nás při výběru kamery rozhodující cena, TrueCam A4 je solidní volba.

KLADYZÁPORY
+ kvalitní videozáznam- pouze základní funkce
+ vynikající poměr cena/výkon- vetší rozměry, hlavně díky většímu displeji
+ menu i v českém jazyce
+ jednoduchá instalace

TrueCam A4 za skvělou cenu naleznete i na Nejlepšíautokamery.cz

Napište komentář

* Jméno:
* E-mail: (nebude uveřejněn)
* Komentáře:
Opište, prosím, kód z obrázku.
Jak vybrat kameru?